Unizo dient klacht in tegen BPS

Ondernemersorganisatie Unizo dient een klacht in bij het Brusselse parket en de FOD Controle en Bemiddeling tegen het bedrijf Belgium Packet Service (BPS) uit Sint-Truiden.

Misleidende praktijken
De klacht komt er volgens Unizo nadat ondernemers geklaagd hadden over de misleidende praktijken van BPS. De ondernemers zou gevraagd zijn speelgoedpakketten aan te kopen, zogezegd ten voordele van de Stichting voor Kankerpatiëntjes. Achteraf bleek er geen sprake van dat goed doel.

Unizo heeft reeds een klacht lopen tegen een ander bedrijf met hetzelfde maatschappelijk adres: BMS of Belgian Media Services. "Dat smeert ondernemers advertenties aan in waardeloze blaadjes", luidt het.

Betere aanpak reclameronselaars nodig
Unizo bepleit bij minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) een strengere en snellere aanpak van de reclameronselaars. Aan minister van Economie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vraagt Unizo zijn overheidsdienst Controle en Bemiddeling aan te sporen om, op basis van de talrijke klachten, een klacht in te dienen bij het Brusselse parket. (belga/vsv)

Lees meer