3 3 op 4 Vlamingen veranderen nooit van ziekenfonds hoewel het bijzonder makkelijk is en voordeliger kan zijn.
Steven Richardson 3 op 4 Vlamingen veranderen nooit van ziekenfonds hoewel het bijzonder makkelijk is en voordeliger kan zijn.

Exclusief voor abonnees

Van ziekenfonds veranderen? Fluitje van een cent! Expert Michaël Van Droogenbroeck geeft tips

Een vergelijking van ziekenfondsen loont, want zowel de premies als de voordelen kunnen sterk verschillen. Overstappen naar een ander ziekenfonds is trouwens bijzonder makkelijk. Nochtans toont recent onderzoek dat drie op de vier Vlamingen nog nooit van mutualiteit veranderde. Expert Michaël Van Droogenbroeck geeft advies over hoe u best kan veranderen. 

Iedereen moet zich wettelijk verplicht aansluiten bij een ziekenfonds. Op die manier hebt u recht op de terugbetaling van een deel van uw medische kosten. Vanaf wanneer bent u verplicht om zich aan te sluiten bij een ziekenfonds? 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gus Destoop

    Het ziekenfonds is het ziekenfonds, Bond Moyson, katholiek of liberaal. Ik heb geen vertrouwen in onafhankelijke ziekenfondsen. Waarom worden die niet gepromoot? Stop gelijk al je geld in een privé-bank. Mensn willen bedrogen worden.

  • gilberte Vergaelen

    Hier worden de vreemdelingen en asielzoekers gratis geholpen door het ziekenfonds. Maar wij dragen wel bij om die nietsnutten te steunen.

Lees meer