Geert Versnick.
photo_news Geert Versnick.

Vier sponsors Versnick kregen verrassend toch vergunning

Het stof rond Oost-Vlaams gedeputeerde Geert Versnick (Open Vld) gaat voorlopig niet liggen. De afgelopen jaren kregen minstens vier projectontwikkelaars die op het eetfestijn van Versnick aanwezig waren een vergunning voor een verkavelingsaanvraag die eerder betwist werd. Dat wekt op z'n minst een zweem van belangenvermenging, schrijft De Morgen.

In navolging van de Kamer en de Gentse gemeenteraad heeft nu ook de Oost-Vlaamse provincieraad beslist een speciale onderzoekscommissie in te stellen in de nasleep van de Optima-affaire. Een gedeputeerde die daar vooral verantwoording zal moeten afleggen voor zijn daden, is Geert Versnick. Eerder bleek al dat hij zijn etentjes liet sponsoren door verschillende projectontwikkelaars. Dat terwijl de deputatie regelmatig over verkavelingsaanvragen moet oordelen.

Recent dook er echter nog meer bezwarend materiaal op dat wel erg sterk in de richting van belangenvermenging wijst. Maar liefst vier van de projectontwikkelaars die in oktober aanwezig waren op de veelgenoemde 'gesponsorde' brunch van Versnick in Sint-Martens-Latem, kregen in de jaren daarna een vergunning voor een verkavelingsaanvraag. Dat terwijl in elk van die dossiers eerder beroep tegen die vergunning aangetekend werd. 

Dat de deputatie anders oordeelt in het dossier van een verkavelingsaanvraag dan de gemeenten is niet uniek, maar het wekt toch een zweem van belangenvermenging

Lees meer