Ralph Pais, CEO van Claim It.
PHOTO NEWS Ralph Pais, CEO van Claim It.

Vijand van vliegmaatschappijen ‘Claim It’ failliet verklaard

De Nederlandstalige rechtbank in Brussel heeft Claim It onlangs failliet verklaard. Dat melden De Tijd en L'Echo. Het Brusselse bedrijf was gespecialiseerd in het eisen van een schadevergoeding voor vliegtuigpassagiers als hun vlucht geannuleerd was of vertraging opliep.

Claim It werd in 2012 opgericht door de Nederlander Ralph Pais. Het bedrijf ving een commissie van 25 procent van de verkregen schadevergoeding als de claim succesvol was. Het bedrijf ontpopte zich, net als de concurrenten Test Aankoop en Happy Flights, tot de aartsvijand van tal van vliegmaatschappijen waarvan de vluchten vertragingen opliepen. Zo verkreeg Claim It in 2016 een schadevergoeding van 120.00 euro van de Spaanse lowcostspeler Vueling.

De reden van het faillissement is niet bekend. In 2017 voerde Claim It nog een kapitaalverhoging van 320.000 euro uit. In datzelfde jaar telde het bedrijf een bescheiden verlies van 30.000 euro.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tomas Vererfven

    Fantastisch, ik heb een claim lopen van de staking van Brussels airlines verleden jaar. 1600€ door de neus geboord. Wat nu?

Lees meer