BELGA PHOTO DIRK WAEM
BELGA BELGA PHOTO DIRK WAEM

Virus noopt Solvay tot 1,5 miljard euro waardevermindering

Economische tegenwind als gevolg van de coronacrisis zorgt ervoor dat Solvay wellicht een waardevermindering moet boeken van 1,5 miljard euro. Dat heeft het chemiebedrijf woensdag in een trading update bekendgemaakt.

Daarvan komt zowat 80 procent voor uit de goodwill bij de overname van Cytec. Dat is een Amerikaans bedrijf dat Solvay in 2015 voor 5,5 miljard dollar overnam, en dat materialen levert aan onder meer de luchtvaart- en automobielsector.

Solvay zegt in het tweede kwartaal veel meer economische tegenwind als gevolg van de coronacrisis te kennen. Activiteiten in de olie- en gassector, autoindustrie en de luchtvaart werden het zwaarst getroffen, met een omzetdaling van ongeveer 40 procent. De activiteiten in de bouw- en mijnbouwsector kenden een daling met ongeveer 20 procent. Andere belangrijke markten zoals de gezondheidszorg, agro/voeding, huishoudelijke en persoonlijke verzorging en elektronica hielden dan weer goed stand. De totale groepsomzet in april en mei daalde 20 procent in vergelijking met vorig jaar. Solvay verwacht soortgelijke vraagtrends in juni.

Het aandeel Solvay verliest woensdagvoormiddag meer dan 2 procent op de beurs.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Van de Moortele

    En toch nog dividenden uitdelen !

  • Gust Kadee

    Een puur boekhoudkundige operatie dus zogezegd te wijten aan Corona. Tja.

Lees meer