creative commons - pieter van marion

Vluchten naar WK in Brazilië geschrapt: individuele supporter blijft weg

De individuele Rode Duivels-supporter weet het beschikbare aanbod van Brazilië-vluchten niet te smaken. In die maten dat er al zeker twee vluchten vanuit Brussel zijn geschrapt. Dat meldt de krant De Tijd.

"Het is een triestig verhaal", zucht Philippe Timmermans, de directeur van Sundio België, de groep boven Sunweb, in De Tijd. "Werd de voetballiefhebber afgeschrikt door berichten dat er geen tickets meer waren, of was het de onveiligheid waarvoor gevreesd werd? Feit is dat twee vluchten vanuit Brussel naar Brazilië zijn geschrapt."

Het ging om vluchten naar het Braziliaanse Belo Horizonte, waar de Rode Duivels spelen tegen Algerije, en naar Rio de Janeiro, waar de WK-match tegen Rusland plaatsvindt. Ze kostten elk ruim 2.000 euro. Door het schrappen van de vluchten zien enkele winnaars van een wedstrijd in de krant het Nieuwsblad ook hun prijs door de neus geboord.

Volgens de touroperators zijn het vooral partners en sponsors van de Rode Duivels die tickets aankopen voor hun zakenrelaties en klanten, wat ook bevestigd wordt door Aviation Factory, de grootste ticketbroker in België voor events zoals het WK. "De particulier blijft weg."

Lees meer