3 De productieband van de elektrische Volkswagen ID.3 in het Duitse Zwickau.
REUTERS De productieband van de elektrische Volkswagen ID.3 in het Duitse Zwickau.

Volkswagen zet de fabrieken opnieuw stil: nu vanwege een gebrek aan autokopers

Volkswagen had de fabrieken in Duitsland weer opgestart, maar zet de komende dagen de productiebanden opnieuw stil. Deze keer niet om besmetting van het personeel met het coronavirus te voorkomen, maar omdat er simpelweg geen vraag is naar nieuwe auto's.

In de Volkswagen-fabriek in het Duitse Wolfsburg wordt de productie van de modellen Tiguan en Touran, alsook de Seat Tarraco, voor minimaal vier dagen stilgelegd. De productiestop begint aanstaande vrijdag. Ook de productie van de nieuwe generatie van de Golf wordt gedeeltelijk teruggedraaid. 

Volkswagen is de grootste autofabrikant ter wereld. Sinds eind april was voorzichtig begonnen met het weer opstarten van de productie. Er was in de weken dat de fabrieken stil stonden, onder meer hard gewerkt aan een herinrichting van de productielijnen. Die moet voorkomen dat arbeiders te dicht op elkaar staan naast de lopende band, waardoor besmetting met het coronavirus zou kunnen plaatsvinden. Maar nu de Volkswagen-fabrieken weer draaien, kampen ze met steeds grotere voorraden, omdat de kopers het laten afweten. 

(Lees verder onder de foto)

3
EPA

‘Alarmerend’

Wekenlang waren de autoshowrooms in Duitsland gesloten vanwege de coronacrisis. Maar nu die weer open zijn, lijkt de consument allerminst geïnteresseerd in de aanschaf van een nieuwe auto. Ook in landen als Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië laten de autokopers het afweten.

Directeur Jürgen Stackmann, verantwoordelijk voor de verkoop bij de VW Groep, sprak begin deze week van ‘alarmerende’ marktcijfers. Daarom zullen ook de fabrieken van Audi, Skoda en Seat vanaf komende vrijdag de productie terugdraaien.

Lees ook: De impact van de coronacrisis op de automarkt: 5 gevolgen die we allemaal zullen voelen (+)

3
REUTERS

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jannes van Laer

    Ik heb er wel een besteld waar ik al veel te lang op wacht...

  • Jean-Pierre Vijt

    Met de corona hebben de meeste mensen geen zin meer ,je kan niet meer vrij buiten . Dus minder zin in het leven en dus ook minder zin in aankoop . Het hoeft allemaal niet meer .

Lees meer