2 Een schoorsteen op het terrein van staalproducent Tata Steel in Nederland.
ANP Een schoorsteen op het terrein van staalproducent Tata Steel in Nederland.

Voor miljoenen besparingen op til bij Tata Steel Europe, ook België zou getroffen worden

Tata Steel Europe zou 830 miljoen euro willen besparen. Dat schrijft de Nederlandse regionale omroep NH News vandaag, op basis van een interne memo. 

Een groot deel van de besparingen zou voor de fabriek in het Nederlandse IJmuiden zijn, maar ook andere vestigingen -waaronder die in België- zouden getroffen worden. De Centrale Ondernemingsraad vreest voor het verlies van 2.500 banen in totaal, of een kwart van alle banen bij de staalgigant.

De kosten op het personeel moeten volgens de interne memo met 170 miljoen euro naar beneden. Voor meer details zou het wachten zijn tot november, aldus de regionale omroep. Als de plannen klaar zijn, zal de Centrale Ondernemingsraad om advies worden gevraagd.

2 Een staalwerker, illustratiebeeld.
EPA Een staalwerker, illustratiebeeld.

Tata Steel heeft bevestigd dat het zijn reorganisatieplannen wil versnellen en dat hierdoor ook banen zullen sneuvelen, maar concrete aantallen noemde het bedrijf niet. Het wijst in een officiële mededeling op “de moeilijke marktomstandigheden, omdat er veel staal op de Europese markt wordt gedumpt tegen lage prijzen”. 

Naast snoeien in het personeelsbestand kijkt de directie naar verbeteringen in de toeleveringsketen, productieverhoging, digitalisering en een beter gebruik van grondstoffen. Eventuele ontslagen zullen worden voorgelegd aan de personeelsvertegenwoordigers, luidt het.


Tata Steel heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en België. Voor ons land gaat het om fabrieken in Duffel en Luik (Segal).

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Annie Broeckx

    Tata steel gaat verdwijnen in België omdat het miljoenen moet investeren in Nederland.Ze hebben daar een miljoenen claim wegens uitstoot van grafiet .

  • pol Van den Berghe

    en er zullen nog veel werklozen vallen in andere bedrijven

Lees meer