Ageas-CEO Bart De Smet.
BELGA Ageas-CEO Bart De Smet.

Voorjaarsstormen wegen op resultaat verzekeringsgroep Ageas

Het stormweer van begin maart in ons land heeft een negatieve impact gehad op de resultaten van Ageas, dat blijkt uit de resultaten over de eerste drie maanden van de verzekeringsgroep. Ageas zag de premie-inkomsten wel sterk stijgen en kon de winst op peil houden.

De netto-impact van het stormweer op Ageas bedraagt 18 miljoen euro, zo blijkt uit de kwartaalresultaten die vandaag werden vrijgegeven. De winst in ons land daalde 41 procent tot 80,6 miljoen euro. In Azië was er dan weer een forse stijging van de winst, met 19 procent tot 146,9 miljoen euro, met dank aan het herstel van de Chinese aandelenmarkten.

Netto geeft dat een resultaat voor Ageas in het eerste kwartaal van 251 miljoen euro, 1 procent beter dan een jaar eerder. De premie-inkomsten van de groep stegen 8 procent tot 12,8 miljard euro. In België bedroeg de stijging zelfs 34 procent.

Ageas-CEO Bart De Smet zegt zeer tevreden te zijn met de evolutie van de verkopen. "Vooral in België, Portugal en Azië blijft het premie-inkomen sterk toenemen", aldus de topman. "In algemene zin zijn we best tevreden met deze goede start van 2019".

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lucien De Saedeleer

    Toch nog 80 miljoen winst ! Verzekeringen zijn veel te duur !

  • Timothy Marx

    Ja en?Het is een verzekeringsmaatschappij dus is het inherent dat er jaren zijn met meer schadegevallen dus minder winst.Alle redenen zijn goed om de premies altijd maar te laten stijgen.

Lees meer