BELGA

Voorwaarden bij overname De Vijver Media door Telenet

Telenet mag De Vijver Media, de groep boven tv-zenders VIER, VIJF en ZES en productiehuis Woestijnvis, overnemen, maar moet zich daarbij houden aan enkele voorwaarden. Dat meldt de Belgische Mededingingsraad (BMA).

Telenet kondigde vorig jaar in maart al aan dat het de enige eigenaar wilde worden van De Vijver. De andere aandeelhouders Mediahuis en Waterman & Waterman (Wouter Vandenhaute en Erik Watté) verkopen daarbij hun belang van respectievelijk 30 en 20 procent.

De goedkeuring van die transactie door de mededingingsautoriteiten liet lang op zich wachten. In november besliste de Europese Commissie dat de Belgische autoriteit bevoegd is. Die heeft nu dus het licht op groen gezet.
Telenet wordt na de overname een volledig verticaal geïntegreerde groep: het heeft distributie, tv-kanalen en productie in handen. Dat is veel macht, en dus verbindt de BMA voorwaarden aan de deal. Concurrerende tv-platformen moeten de zenders VIER, VIJF en ZES bijvoorbeeld kunnen blijven aanbieden. 

Verder zijn er verbintenissen over de rangschikking van de zenders in de programmagids van Telenet, de toegang van zenders tot het Telenet-platform voor gerichte reclame en de toegang tot kijkdata voor zenders op het Telenet-platform.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • james vroman

    gemeenten moeten telenet grondbelasting laten betalen voor het aanleggen van hun netwerk en het gebruiken van de stedelijke grond ..

  • Gino Denil

    Weer een reden om eens goed op te slaan.

Lees meer