4 Mitchell  krijgt zijn eerste laserbehandeling om van een tattoo af te komen.
ANP Mitchell krijgt zijn eerste laserbehandeling om van een tattoo af te komen.

Werklozen laten aan universiteit Rotterdam gratis tatoeages weghalen

Negen werklozen zijn op de Erasmus Universiteit Rotterdam voor het eerst gelaserd om hun tatoeages op gezicht, hals of handen gratis te laten verwijderen. De komende twee jaar zullen zij en anderen nog een serie behandelingen moeten ondergaan om het gewenste resultaat te bereiken.

Het is een initiatief van de stichting Spijt van Tattoo en de universiteit. Uit onderzoek bleek dat veel mensen spijt hadden van een tatoeage, maar vaak niet het geld hadden om er vanaf te raken.

4
ANP

Na een oproep meldden zich ruim 117 geïnteresseerden. Om voor de gratis behandelingen in aanmerking te komen, moeten ze werkzoekend zijn en bereid zijn om mee te werken aan een documentaire. Die zal op middelbare scholen vertoond worden om scholieren te waarschuwen voor de negatieve effecten van een tatoeage, bijvoorbeeld bij sollicitaties. 

4
ANP

Voorwaarde is ook dat de tatoeages op gezicht, hals of handen zitten. De deelnemers moeten daarnaast meewerken aan een onderzoek naar tatoeages van cultuurprofessor Henri Beunders van de Erasmus Universiteit.

4
ANP

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christine Laevers

    Heel goed initiatief omdat het jonge mensen twee keer kan doen nadenken. Een tattoo is altijd een visitekaartje en het verhult veel over de tijd van het zetten van de tattoo. Maar ben het wel eens met Severien. Een tattoo is een momentopname in het leven en zo dient dat ook geïnterpreteerd te worden. Tenzij er altijd maar bijkomen natuurlijk.

  • Severien De smedt

    Ze zouden beter werkgevers aansporen om verdraagzamer en minder bevooroordeeld te zijn. Ik heb ook een zichtbare tattoo ze moeten mij helaas maar nemen zoals ik ben

Lees meer