Ondernemer Walter zegt liever sorry dan dat hij toestemming vraagt

Ondernemen gaat zelden zonder slag of stoot… Met de ‘Motivation Minute’ trakteren we je op inspirerend advies om de nodige klappen te incasseren én uit je fouten te leren. Vandaag geven we het woord aan Walter Van Uytven, een doorwinterd entrepreneur én voorzitter van Netwerk Ondernemen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Walter is sinds 2014 CEO van Awingu, een internationaal tech-bedrijf dat mobiel werken -van eender waar en op eender welk toestel- mogelijk maakt. Een succesrecept, getuige de partnerships met grote jongens zoals Google en Microsoft.

Focus, focus, focus! 

“Een goed product en een beetje geluk hebben is één ding, maar het succes van Awingu danken we vooral aan het feit dat we blijven focussen op 1 product, op 1 manier. Vanalles een beetje proberen, dat werkt niet. Het is belangrijk dat je in het begin een duidelijk plan uittekent en daar trouw aan blijft. Ook als je daarin gechallenged wordt, door investeerders bijvoorbeeld. Zeker wanneer je bepaalde doelen niet meteen haalt, zullen geldschieters je soms een andere richting proberen uit te sturen. Dat zie ik vaak gebeuren bij start-ups. Zelf ben ik ervan overtuigd dat je in je oorspronkelijke plan moet geloven én blijven geloven.”

Zeg liever sorry dan dat je toestemming vraagt

“Als je –zoals ik- de taak krijgt om een bedrijf en een team te leiden, dan moet je dat ook durven doen. Dan moet je beslissingen durven nemen. En ja, soms zijn dat foute beslissingen, maar dat hoort nu eenmaal bij ondernemen. Ook uit die foute beslissingen trek je sowieso de juiste lessen. Voelbare gevolgen –meestal financiële gevolgen- zijn de beste leerschool.

Ik was 22 toen ik mijn eerste firma opstartte. Geloof me, als je dan fouten maakt die financiële consequenties hebben, dan voel je dat. En dan ga je die fouten niet nog eens maken. Financiële pijn is de ultieme les om het anders en beter te doen.”

Walter on stage

Honger naar meer na deze 60 seconden ondernemerswijsheid? Op 25 november bestijgt Walter het podium van de 
Faalfolie in Gent, samen met enkele inspirerende collega-ondernemers. Allen daarheen!

Walter Van Uytven

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer