Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.

Minder bedienden krijgen bonus

Het percentage bedienden in de privésector dat een bonus krijgt, daalt van 27,6 procent vorig jaar naar 20,9 procent dit jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van de hr-dienstverlener Acerta, zo schrijft De Tijd vandaag.

De daling wijst erop dat de marges bij de bedrijven het voorbije jaar kleiner zijn geworden, waardoor minder ruimte is om financiële extra's uit te delen. Daarnaast kiezen bedrijven vaker voor andere manieren om hun werknemers te motiveren.

De populairste formule is de collectieve loonbonus die aan alle of een categorie van werknemers wordt betaald voor het behalen van een specifiek doel. Die is goed voor gemiddeld 1.229 euro. Individuele bonussen worden minder vaak uitbetaald, maar de bedragen zijn hoger: gemiddeld 7.899 euro.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Cosemans

    Bonussen en premies gewoonweg afschaffen, te beginnen bij de politiek!

  • Wim Eggermont

    Enkel nog opslag voor ceo en aandeelhouders. Dat is de hedendaagse realiteit. De rest van de werknemers verder uitpersen en slavenarbeidsvoorwaarden door het strot duwen

Lees meer