BELGAONTHESPOT

Minder suiker prikkelt de omzet van Coca-Cola

De Amerikaanse drankenreus Coca-Cola heeft dankzij zijn bestseller "Zero Sugar" de omzet in het derde kwartaal stevig zien aandikken. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar steeg de omzet met 8 procent tot 9,5 miljard dollar (8,5 miljard euro), zo maakte de Pepsi-rivaal vandaag in Atlanta bekend.

De nettowinst steeg met 38 procent tot 2,6 miljard dollar. Coca-Cola blijft profiteren van de trend richting dranken met lager suikergehalte en een breder productassortiment met thee en koffie.

Het voorbije kwartaal toont aan dat die strategie aansluiting vindt bij de klanten, aldus topman James Quincey. De winst kwam hoger uit dan analisten verwacht hadden en het bedrijf geeft optimistische verwachtingen. De cijfers werden door beleggers goed onthaald. Het aandeel steeg voorbeurs met bijna twee procent. Sinds het begin van het jaar is de koers al met bijna 14 procent gestegen.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Freddy De Vos

    Goed voor Coca Cola, maar er zit nog andere ongezonde smeerlapperij in dat drankje. Zoals met alles, drink het met mate!

  • Jean-Marie Devos

    Pascal Deville je mag al 10 liter cola zerro drinken met aspartaam per dag voor dat het schadelijk is, cola met gerafineerde suiker is veel slechter volgens mijn dieetiste ,

Lees meer