REUTERS

Philips-topman verdient 68 keer zoveel als werknemer en vindt dat "goed te verdedigen"

Philips-topman Frans van Houten vindt zijn beloning, die 68 keer zo hoog is als van de gemiddelde werknemer bij het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf, "goed te verdedigen". Dat zei hij zondag in een reactie op vragen over de loonkloof.

"We betalen onze mensen ook heel goed. De salarissen bij Philips zijn 3,8 procent gestegen. Dat is meer dan gemiddeld in Nederland en meer dan de stijging van mijn basissalaris", zei Van Houten. "Een voetballer verdient ook veel meer dan de gemiddelde Nederlander."

De Philips-baas kreeg in 2018 een basissalaris van 1,2 miljoen euro. Daarnaast ontving hij een zogenoemde compensatie van nog eens bijna 1,3 miljoen euro en ruim 2,3 miljoen euro in aandelen. Ook was Philips meer dan een half miljoen kwijt aan zijn pensioenafdracht en andere kosten. De exacte cijfers voor 2019 zijn nog niet bekend, maar het basissalaris van Van Houten steeg dit jaar naar ruim 1,3 miljoen euro.

Brede verantwoordelijkheid

Uit het jaarverslag blijkt verder dat tegenover de totale beloningskosten voor Van Houten in 2018 van bijna 5,4 miljoen euro het bedrijf dat jaar aan een gemiddelde werknemer ruim 86.000 euro kwijt was. Dat is ruim twee keer modaal. De loonkloof was in 2018 overigens kleiner. Toen kreeg de topman 64 keer zo veel als een gemiddelde werknemer.

De loonkloof bij andere multinationals is soms vele malen groter. Van Houten wees erop dat bedrijven een brede verantwoordelijkheid hebben naar de samenleving die verder gaat dan alleen de loonkloof, zoals de ontwikkeling van medewerkers en loopbaanbegeleiding. 

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ghijs Elvan

    CEO’s verdienen het loon voor wat zij realiseren en niet voor wat zij doen. Dat is ook zo bij andere beroepen. Op topniveau - waar CEO’s en profballers spelen - betekent net iets beter zijn een immens verschil maken. Hun impact is groot. Voetballers en CEO's worden betaald voor de opbrengst die ze genereren, niet om tegen een bal te stampen of hard te werken. Een minder goede speler of CEO leidt tot veel minder club- of bedrijfsinkomsten. Onze CEO verdient tercht €20 miljoen per jaar.

  • Rody Franks

    Nee hoor, verantwoordelijkheid betekent enkel: met de pluimen gaan lopen als het goed gaat en paraplu openen en werknemers ontslaan als het slecht gaat. Dat spelletje is toch wel al eeuwen gekend. De TW van om het even welke ceo is nagenoeg nul.

Lees meer