2 De Super Splash in Plopsaland De Panne, ter illustratie.
Simon Mouton Photo News De Super Splash in Plopsaland De Panne, ter illustratie.

Plopsa kijkt aan tegen tien miljoen euro omzetverlies

Voor de pretparken van de Plopsagroep is het onduidelijk of ze tijdens de paasvakantie de deuren zullen openen. Dat laat CEO Steve Van Den Kerkhof weten aan Belga. De groep wacht een eventuele verscherping van de maatregelen door de overheid af en kijkt aan tegen een verlies van tien miljoen euro.

Bij Plopsa wordt vrijdag intern vergaderd over de komende paasvakantie, maar CEO Steve Van Den Kerkhof verwacht niet dat het park zal openen. "Voorlopig hopen we te kunnen openen maar we zien de kans groot dat het toch niet zal lukken", zegt hij dinsdag. 

"We gaan ervan uit dat de maatregelen door de overheid verscherpt zullen worden. Voor ons is het nu cruciaal om de schade te beperken. Een sluiting tot eind april, waar we nu rekening mee houden, betekent voor de zeven parken samen een omzetverlies van tien miljoen euro. Het is nu belangrijk de schade te beperken en onze kosten te minimaliseren.”

De Plopsa-groep beschikt over zeven attractieparken in België, Nederland, Polen en Duitsland: Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden, Holiday Park, Plopsaqua De Panne en Majaland Kownaty.

Lees ook: Coronacrisis brengt storm aan slaapproblemen, angstklachten en burn-outs met zich mee: deze tips helpen je door deze moeilijke periode (+)

2 CEO Steve Van den Kerkhof en Gert Verhulst bij Anubis The Ride in Plopsaland De Panne, archiefbeeld.
GUS CEO Steve Van den Kerkhof en Gert Verhulst bij Anubis The Ride in Plopsaland De Panne, archiefbeeld.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudy Van Daele

    en na al die jaren van mega winsten gaan we ze nu wat steun uitbetalen. Normaal toch!

  • cor vermonden

    En dan, nu zijn er al honderdduizenden de dupe van corona die bijna niks krijgen of hebben en iets anders zullen moeten aanspreken, zoals banken of andere instellingen.

Lees meer