14 De kromme lijnen doen denken aan het ontwerp van de ‘Porsche 911'.
Camper & Nicholsons De kromme lijnen doen denken aan het ontwerp van de ‘Porsche 911'.

Porsche pakt uit met futuristisch superjacht

Voor wie rijker is dan de zee diep, is er een nieuw speeltje. Ontwerpers van Porsche hebben de ‘Royal Falcon One’ gelanceerd, een futuristisch ogend superjacht. In het speeltje voor miljardairs herken je al snel de ‘kromme lijn’ van het design van de Porsche 911.

De boot werd gebouwd door ‘Royal Falcon Fleet’ in samenwerking met ontwerpers van Studio F. A. Porsche, dat deel uitmaakt van de Duitse fabrikant van sportwagens. Het superjacht is exclusief te koop bij ‘Camper & Nicholsons’. Een prijs hebben ze niet bekendgemaakt, want die is enkel ‘op aanvraag’. Aan het ontwerp van het schip is tien jaar lang gewerkt.

Verkoper Hugo Van Schaik omschrijft het schip als “een ruimteschip op het water”. De boot is 41,14 meter lang. Er zijn vijf slaapkamers voor in totaal tien gasten. Daarnaast is nog plaats voor een 10-koppige crew. Wie meevaart, geniet van “veel ruimte in een esthetisch en luxueus doch functioneel interieur”. 

14
Camper & Nicholsons

De beste materialen

Aan boord zijn zowel binnen als buiten luxueuze eetruimtes, een bar en jacuzzi en overal zijn de beste materialen voor gebruikt. De grote ramen bieden telkens een panoramisch uitzicht.

Het jacht zou een erg laag brandstofverbruik hebben. Het vaart aan een gemiddelde snelheid van 15 knopen of 28 km/u en heeft een topsnelheid van 35 knopen of 65 km/u.

14 De stuurcabine.
Camper & Nicholsons De stuurcabine.
14 De middengang van het schip.
Camper & Nicholsons De middengang van het schip.
14 Een cabine voor de gasten.
Camper & Nicholsons Een cabine voor de gasten.
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14 Royal Falcone One, designed by Porsche
Camper & Nicholsons Royal Falcone One, designed by Porsche

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • petra de boeck

    dat ziet er in ieder geval een pak milieuvriendelijker uit dan mijn 15 jaar oude diezel die een gemiddeld van 5l verbruikt... maar ja, ik ben dan ook geen miljardair die geen rekening moet houden met het milieu... laat de gewone man maar betalen voor het milieu, zodat de rijken kunnen blijven vervuilen

  • Gerd Peeters

    Tja en dan ligt dat jacht te pronken bij de andere jachten in de haven, want uitvaren kost teveel.

Lees meer