14 De kromme lijnen doen denken aan het ontwerp van de ‘Porsche 911'.
Camper & Nicholsons De kromme lijnen doen denken aan het ontwerp van de ‘Porsche 911'.

Porsche pakt uit met futuristisch superjacht

Voor wie rijker is dan de zee diep, is er een nieuw speeltje. Ontwerpers van Porsche hebben de ‘Royal Falcon One’ gelanceerd, een futuristisch ogend superjacht. In het speeltje voor miljardairs herken je al snel de ‘kromme lijn’ van het design van de Porsche 911.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De boot werd gebouwd door ‘Royal Falcon Fleet’ in samenwerking met ontwerpers van Studio F. A. Porsche, dat deel uitmaakt van de Duitse fabrikant van sportwagens. Het superjacht is exclusief te koop bij ‘Camper & Nicholsons’. Een prijs hebben ze niet bekendgemaakt, want die is enkel ‘op aanvraag’. Aan het ontwerp van het schip is tien jaar lang gewerkt.

Verkoper Hugo Van Schaik omschrijft het schip als “een ruimteschip op het water”. De boot is 41,14 meter lang. Er zijn vijf slaapkamers voor in totaal tien gasten. Daarnaast is nog plaats voor een 10-koppige crew. Wie meevaart, geniet van “veel ruimte in een esthetisch en luxueus doch functioneel interieur”. 

14
Camper & Nicholsons

De beste materialen

Aan boord zijn zowel binnen als buiten luxueuze eetruimtes, een bar en jacuzzi en overal zijn de beste materialen voor gebruikt. De grote ramen bieden telkens een panoramisch uitzicht.

Het jacht zou een erg laag brandstofverbruik hebben. Het vaart aan een gemiddelde snelheid van 15 knopen of 28 km/u en heeft een topsnelheid van 35 knopen of 65 km/u.

14 De stuurcabine.
Camper & Nicholsons De stuurcabine.
14 De middengang van het schip.
Camper & Nicholsons De middengang van het schip.
14 Een cabine voor de gasten.
Camper & Nicholsons Een cabine voor de gasten.
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14
Camper & Nicholsons
14 Royal Falcone One, designed by Porsche
Camper & Nicholsons Royal Falcone One, designed by Porsche

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerd Peeters

    Tja en dan ligt dat jacht te pronken bij de andere jachten in de haven, want uitvaren kost teveel.

  • stijn vandamme

    Dit is GEEN onderdeel van de Porsche auto fabrikant (Porsche AG), maar van het Porsche Holding, (Porsche SE) die op zijn beurt eigenaar is van Porsche Design (porsche Studio) Porsche Engineering VAG En VAG is eigenaar van Porsche AG Design en studio zijn dus GEEN onderdeel van de auto fabrikant.

Lees meer