Illustratiebeeld
Photo News Illustratiebeeld

Sportmerk Adidas voorziet recordjaar met nettowinst tot 1,95 miljard euro

Sportmerk Adidas heeft de omzet in het derde kwartaal opgevoerd. Het Duitse merk had geen last meer van leveringsproblemen in de Verenigde Staten en verkocht daar flink meer. Ook in Europa en Azië steeg het verkoopsucces. Adidas is naar eigen zeggen dan ook op weg naar een recordjaar.

De omzet groeide in de verslagperiode met 9 procent naar 6,4 miljard euro. Voor het lopende kwartaal voorziet Adidas een verdere versnelling van de omzetgroei. De winst nam echter met 2 procent af naar 644 miljoen euro. Dat komt volgens het Duitse concern door hogere kosten voor luchtvracht en meer verkoop van goedkope producten. Ook de nieuwe boekhoudmethode IFRS 16 had zijn weerslag.

Adidas bevestigde zijn verwachting van een omzetgroei van tussen de 5 procent en 8 procent voor heel het jaar. De nettowinst moet uitkomen tussen de 1,88 en 1,95 miljard euro, een stijging van tussen de 10 en 14 procent.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kelly Verlinden

    1.95 miljard Euro netto winst maar nog steeds hun schoenen en kleren met slavenarbeid in India of China maken.

Lees meer