Euro's en buitenlands geld.
Shutterstock Euro's en buitenlands geld.

Steeds meer Belgen geven buitenlandse rekening aan

173.048 Belgen gaven in het aanslagjaar 2018 aan over een buitenlandse rekening te beschikken. Dat zijn er bijna 10.000, of 6 procent, meer dan in 2017. 

Het aantal aangiftes van buitenlandse verzekeringen steeg met 4,4 procent tot 45.825 en het aantal Belgen met een juridische constructie - zoals stichtingen en trusts - kwam uit op 1.705, 50 meer dan in 2017. Dat schrijft De Tijd vandaag.

De toename is een gevolg van de internationale gegevensuitwisseling, waardoor het bijna onmogelijk is geworden nog centen in het buitenland te verstoppen. Sinds die gegevensuitwisseling op volle toeren draait, wordt de fiscus overladen met gegevens van Belgische belastingplichtigen. 

Wie de voorbije jaren verzaakte aan zijn plicht buitenlandse rekening aan te geven, heeft veel kans op de vingers getikt te worden door de fiscus.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marijke boulet

    Zullen denkelijk nog wel winst hebben ook al moeten ze hun buitenland geld aangeven , ik veronderstel dat het "bijna onmogelijk" geworden is om geld in het buitenland te hebben voor jan met de pet met een paar tienduizenden euro's voor de mensen en bedrijven met miljoenen zal wel geen probleem zijn om onder de radar te blijven .

  • Rosanne Van Daele

    IK zou iedereen de raad geven de rekening aan te geven als je in een Europees land een rekening hebt. De Belgische fiscus volgt je vandaag en zal het bankgeheim opheven als je ze niet aangeeft !

Lees meer