Technische profielen zitten momenteel nooit lang om een job verlegen
Shutterstock Technische profielen zitten momenteel nooit lang om een job verlegen

Dit zijn de meest gevraagde technische profielen op de arbeidsmarkt

Bekwame technici zijn populair op de arbeidsmarkt. In de top 10 van knelpuntberoepen vinden we zeker vijf technische profielen terug. Welke technici zijn het meest gevraagd?

Werfleider

Als werfleider heb je een verantwoordelijke job. Je bent leidinggevende van de arbeiders en zorgt ervoor dat al het materiaal aanwezig is. Je houdt ook het financiële plaatje in het oog en controleert de kwaliteit van het werk.

Technicus industriële installaties

Als technicus in de industrie zorg je ervoor dat de machines optimaal werken. Je bent een onmisbare schakel in een vaak zeer technische omgeving. Je onderhoudt, herstelt, bewaakt en installeert materieel en houdt rekening met alle veiligheidsregels.

Technicus studiebureau bouw

Heb je je hart verloren aan de bouw en ben je niet bang van verantwoordelijkheid, dan is dit hét knelpuntberoep voor jou. Alle technische aspecten van een bouwproject neem jij voor je rekening: de bouwtechnische studies, kostprijsberekening en technische voorwaarden.

Onderhoudsmecanicien

Onderhoudsmecaniekers worden overal gevraagd. Of je nu graag met bussen, auto’s, koelkasten, bouwmaterieel of tandartsbenodigdheden werkt: de mogelijkheden zijn eindeloos. Vaak mag je de baan op om verschillende klanten te helpen met hun machines.

Calculator bouw

Zie jij overal cijfertjes, dan is dit de job voor jou. Een calculator bekijkt in de bouw welke producten en machines gebruikt gaan worden, wat dat gaat kosten en wat wanneer geleverd wordt. Ook onderhandelt hij met aannemers.

Toon me alle jobs binnen techniek en productie

Lees ook:

Doe de test? Ben jij geschikt in een job binnen productie & techniek?

Wil je de slimste zijn? Studeer dan vooral iets technisch

Waarom de Belgische bedrijven op blote knietjes om ingenieurs smeken

Bronvacature.com.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Andres Donkers

    @ Luc Vanessa, wat je zegt slaat de nagel op de kop. En vooral de interim bureau's dat zijn nog de meeste bizarre van allemaal. Ik vind dat er een wet moet komen om interim bureau te verplichten om iemand 1 volle maand in dienst te nemen om iemand een kans te geven om zich in te werken. En niet intrimmers van dag tot dag laten gaan werken. En bedrijven laten betalen voor dat gespeel.

  • Jan hertogs

    Simpel...de goedkoooste, niet al te slim liefst nog naief, veel nutteloose diplomas, flexibel en niet te veeleisend....dan heb je kans.

Lees meer