De bouwsector is als werkgever interessant om in de gaten te houden: het gemiddeld bruto maandloon ligt op 3.445 euro met – niet onbelangrijk – 25 vakantiedagen.
(rv) De bouwsector is als werkgever interessant om in de gaten te houden: het gemiddeld bruto maandloon ligt op 3.445 euro met – niet onbelangrijk – 25 vakantiedagen.

Gemiddeld 3.445 euro loon en 25 vakantiedagen: de bouwsector zoekt werknemers

De Bouwbarometer van de Bouwunie stijgt: 80 procent van de ondernemers is optimistisch over het economisch klimaat en de eigen bedrijfssituatie. 25 procent van de werkgevers in de sector geeft zelfs aan extra werknemers te willen aannemen, in de eerste plaats deze profielen.

Ingenieurs

Met stip bovenaan het lijstje ‘meest gevraagde profielen in de bouwsector’: ingenieurs. Aan het hoofd van elk bouwproject staat een sterke werfleider met een ingenieursdiploma. Denk niet alleen aan Bouwkunde, maar ook aan Architectuur. Een absolute must is een rijbewijs B. Niet jij, maar de werf bepaalt waar je de komende maanden – soms zelfs jaren – elke dag naartoe pendelt.

Ook ingenieurs die net van de universiteitsbanken komen, vinden in de bouwsector een goede werkgever. Met een juiste attitude en analytisch inzicht schop je het in no time tot werfleider.

Lees ook: Werken als ingenieur? Dit zijn zes aantrekkelijke werkgevers

Techniekers

De meest polyvalente groep is de bouwsector is die van de technische talenten. Van mechanieker tot schrijnwerker en kraanbestuurder: niet de duur van je scholing telt, wel je expertise. Als je een technische opleiding genoot, zit de kans er dik in dat de bouwsector je met open armen ontvangt.

Als technicus ben je een onmisbare schakel in een lange productieketting. Een goed afloop van het bouwproject is het doel, en in dat opzicht ben je een absolute teamspeler. De bouwsector staat niet enkel voor ingenieurs garant voor doorgroeimogelijkheden. Ook als technicus schop je het tot ploegbaas.

Financiële medewerkers

Terwijl de ingenieurs en de techniekers hun handen vuilmaken op de werf, zorgen de financiële medewerkers op het hoofdkantoor voor de gezonde groei van het bouwbedrijf. Sales representatives gooien hun verkooppraatjes in de strijd om nieuwe project binnen te halen, zowel in binnen- als buitenland. Boekhouders houden op hun beurt het financieel proces van A tot Z zorgvuldig in de gaten: betalingen van facturen opvolgen, lonen van de collega’s uitbetalen en de goede verstandhouding met leveranciers onderhouden.

Je hoeft met andere woorden niet per se een passie voor bouwen te hebben. De sector is gewoon als werkgever ook interessant om in de gaten te houden: het gemiddeld bruto maandloon voor de totale sector ligt volgens de laatste cijfers van het Salariskompas op 3.445 euro met – niet onbelangrijk – 25 vakantiedagen. Statbel geeft ook concrete looncijfers per functie: een bouwarbeider ruwbouw verdiende in 2016 gemiddeld 2.855 euro bruto, managers in de bouw 6.282 euro en toezichters in de bouw 3.833 euro.

Toon me alle openstaande vacatures in de bouwsector

Lees ook:

Dit zijn de jobs met toekomst in techniek en productie

De bouwsector groeit en de jobs, die volgen

Is het einde nabij voor het collectief bouwverlof?

Bronvacature.com.

35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eric Grosemans

    Gewoon in de bouw gaan werken dan Joris Drakenman. En als je nog wat Pools, Roemeens en Bulgaars spreekt, kan je het schoppen tot voorman en verdien je nog wat meer.

  • Luc Vanwinkel

    3446€ bruto loon dan moet je al tweede geschoolden zijn en 25 dagen verlof ?????en als je dan al 3445 € verdiend dan hou je na alle afhoudingen nog 1850€ over als alleenstaande ik heb 44 jaar in de bouw gewerkt dus zou ik het moeten weten en mensen zeggen dat het goed is in de bouw is mensen iets wijs maken

Lees meer