Vandaag was het de beurt aan luxegoederen in de Fin Shop.
Dieter Nijs Vandaag was het de beurt aan luxegoederen in de Fin Shop.

Veiling luxegoederen brengt ruim 100.000 euro op voor staatskas

Een openbare verkoop van luxegoederen en juwelen bij de federale overheidsdienst Financiën heeft zo'n 105.000 euro opgebracht voor de staatskas. "We zijn heel tevreden met deze opbrengst", zegt woordvoerder Francis Adyns. 

Met de regelmaat van de klok organiseert de Fin Shop van de FOD goederen die het gerecht in beslag nam bij misdadigers, maar ook spullen die om andere redenen bij de overheid terechtkomen. Wagens worden bijvoorbeeld bijna maandelijks geveild, vandaag was het de beurt aan luxegoederen. 

Met de kerstperiode in zicht kwamen zo'n 200 mensen op de veiling af. De verkoop bracht in totaal zo'n 105.000 euro op. Het hoogste bedrag, 5.500 euro, werd geboden op een paar diamanten oorringen. Opvallend, bontartikelen bleken de enige loten die niet van de hand konden gedaan worden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer