THINKSTOCK

Voorlopig geen btw op plastische chirurgie

Op plastische chirurgie moet voorlopig geen btw worden betaald, zo melden de kranten De Tijd en L'Echo vandaag. "De technische uitwerking is niet evident", klinkt het op het kabinet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

In oktober vorig jaar, bij de vorming van de federale regering, was afgesproken om de btw-vrijstelling voor esthetische chirurgie te schrappen. De bedoeling was dat er vanaf 1 juli 21 procent btw betaald zou worden voor esthetische chirurgie en behandelingen, zoals een borstvergroting of -verkleining.

Maar intussen is gebleken dat het veel minder eenvoudig is dan gedacht. "De technische uitwerking blijkt niet evident. De beperking tot louter esthetische ingrepen is moeilijk", klinkt het bij Van Overtveldt. Het kabinet van minister van Gezondheidszorg Maggie De Block (Open Vld) bevestigt dat er problemen zijn met de "uitvoerbaarheid".

Definitief afgevoerd is de belastingverhoging nog niet, maar het kabinet-Van Overtveldt laat weten dat de maatregel nog niet zal ingaan op 1 januari volgend jaar.

Lees meer