BELGA

We deden massaal koopjes op Black Friday: absoluut record van 10.432.103 elektronische betalingen

We hebben massaal koopjes gedaan op Black Friday. Dat blijkt althans uit cijfers van Worldline, dat betaaltransacties verwerkt. Het bedrijf telde vrijdag een recordaantal transacties: 10.432.103. Het vorige record dateerde van 22 december vorig jaar, toen er 10.061.396 transacties geteld werden.

Het cijfer bevestigt niet alleen de populariteit van Black Friday, met 25 procent meer transacties dan de vrijdag ervoor, maar ook van elektronisch betalen. Vorig jaar verwerkte Worldline 2,3 miljard betalingen, een record dat nu al gesneuveld is.

Worldline merkt nog op dat Black Friday dit jaar een heel weekend duurde, terwijl er in vorige jaren vooral op vrijdag een effect was. Zondag 1 december was de beste zondag van het jaar met 5.165.647 elektronische transacties.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Verbeeck

    Niks gekocht , zal wel aankopen op het moment dat het echt nodig is . Er wordt teveel gepusht om sommige zaken aan te kopen om mee te zijn met de grote hoop . Er zijn er genoeg die zich hierdoor in de problemen brengen , door dure luxe producten aan te kopen en ze daarna niet te gebruiken .

  • Stefanie van Dijk

    Heb alleen maar heel veel mails met black friday aanbiedingen gezien, en allemaal spul wat ik niet nodig heb dus ik hoor blijkbaar niet bij de massa

Lees meer