Het goedkope model moet de opvolger van de iPhone SE worden (Archiefbeeld).
Tweakers Het goedkope model moet de opvolger van de iPhone SE worden (Archiefbeeld).

“Apple komt volgend jaar met goedkope iPhone”

Apple werkt aan een goedkope iPhone, die volgend jaar op de markt moet komen. Het moet de verkoop nieuw leven inblazen, meldt de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen. De naam en de prijs zijn nog niet bekend.

De goedkope iPhone wordt volgens Nikkei even groot als de iPhone 8. Hij krijgt een simpel lcd-display, in plaats van de oled-schermen van de luxe toestellen. 

Het goedkope model moet de opvolger van de iPhone SE worden. Die was van 2016 tot 2018 op de markt en er werden ongeveer 40 miljoen exemplaren verkocht. De onderkant van de markt is daarna overgenomen door Huawei en Samsung. Apple richtte zich vooral op dure smartphones, zoals de iPhone XS Max die meer dan 1.000 dollar kost.

Apple presenteert dinsdag zijn iPhones voor komend jaar.

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anouk Schollaert

    Zeer tevreden over Apple heb al meerdere toestellen gehad zoals de iPhone 5, se, en nu de 7 heb een iPad air 2 en een MacBook en allemaal in order qua update een zeer gemakkelijk bestuuringsysteem(iOS)

  • Dian Jans

    Ben heel tevreden over Apple, heb I phone 6 s en MacBook pro, ok het kost wat, maar het werkt heel gemakkelijk en wil geen ander merk meer. Mijn vriend heeft Samsung , wat heel ingewikkeld is, mee bedankt .

Lees meer