REUTERS

“Medewerkers moesten naar 1.000 Siri-opnames per dag luisteren”

Door Apple ingehuurde medewerkers die zich bezighielden met de verbetering van Siri moesten per dienst naar ongeveer 1.000 opnames luisteren. 

Dat meldt Irish Examiner op basis van een gesprek met een voormalig werknemer van GlobeTech, dat zijn hoofdkantoor heeft in het Ierse Cork en door Apple is ingehuurd voor het beluisteren en verbeteren van Siri. Volgens de bron was de verwachting dat werknemers die betrokken waren bij het project naar ongeveer 1.000 opnames per dag moesten luisteren. Elk fragment moest daarbij beoordeeld worden. NU.nl ontdekte onlangs dat de medewerkers intussen zijn ontslagen.

Alhoewel Apple inmiddels met het beluisteren van Siri-gesprekken is gestopt, gaf het bedrijf eerder deze maand aan dat slechts naar een klein deel van de interacties met de spraakassistent werd geluisterd. Mocht het verhaal van de bron van de Irish Examiner kloppen, dan werden er dagelijks desondanks een groot aantal opnames beluisterd. Waarschijnlijk waren er namelijk honderden werknemers betrokken bij het project, waardoor er dagelijks honderdduizenden gesprekken zouden zijn beluisterd.

Inmiddels hebben veel grote techbedrijven, waaronder Google, Amazon, Facebook en Microsoft, toegegeven dat zij met hun spraakdiensten soms gesprekken beluisteren om de kwaliteit van de dienst te kunnen verbeteren. Bij Apple kwam eind vorige maand naar buiten dat er werknemers zijn ingehuurd om Siri-gesprekken te beluisteren. Daarbij gaven werknemers aan soms vertrouwelijke gesprekken te horen.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Philippaerts

    De heilige Appel zal toch niet beschuldigd worden van het niet respecteren van de privacie. Privacy schenden dat is als je een foto maakt van iemand op straat, maar je gaat toch apple en zijn broeders die de heiligenstatus al lang gepasseerd zijn hiervan niet beschuldigen. Ze moeten om die speciale status al geen belastingen betalen.

  • Peter Janssen

    En dan weten dat Apple altijd maar privacy promoot, grap van het jaar gewoon

Lees meer