Beeld ter illustratie.
REUTERS Beeld ter illustratie.

“Microsoft overweegt TikTok te kopen”

Het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft voert gesprekken met de Chinese eigenaar van de populaire app TikTok, meldt The New York Times. De Amerikaanse president Donald Trump zou een van de komende dagen de Chinese eigenaar willen dwingen zijn populaire app te verkopen. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De Amerikaanse overheid doet al een tijd onderzoek naar het onder tieners populaire TikTok, waarop gebruikers korte filmpjes kunnen plaatsen. De Verenigde Staten zien dat als een gevaar voor de nationale veiligheid omdat ByteDance zo veel informatie over Amerikaanse burgers vergaart. Die informatie wordt volgens de Amerikanen mogelijk doorgespeeld naar de Chinese overheid.

“We kijken naar TikTok, we kunnen het verbieden”, zei president Trump vrijdag nog tegen enkele verslaggevers. “We kunnen ook andere dingen doen, er zijn verschillende opties. Maar er gebeurt heel wat, dus we zullen zien wat er gebeurt. We onderzoeken verschillende alternatieven als het op TikTok aankomt”, klonk het.

Microsoft voert inmiddels volgens ingewijden gesprekken om de Amerikaanse activiteiten van TikTok in handen te krijgen. Het is niet bekend hoeveel de Windows-maker bereid is neer te leggen voor het sociale netwerk.

TikTok-concurrent Snapchat lijkt te kunnen profiteren van maatregelen tegen de Chinese app. De koers van moederbedrijf Snapchat steeg op de beurs.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer