Beeld ter illustratie.
AP Beeld ter illustratie.

Apple schrapt aankoopbeperkingen op iPhones

Apple heeft zijn aankoopbeperkingen voor iPhones in online winkels vandaag opgeheven. Er kunnen opnieuw meerdere toestellen van hetzelfde model besteld worden.

Apple had de beperking vrijdag geïntroduceerd zonder verdere uitleg. Hierdoor konden er maximaal twee toestellen van hetzelfde model besteld worden per klant. Apple waarschuwde in februari al dat er af en toe tekorten konden zijn in de voorraad iPhones, als gevolg van de coronacrisis. 

De fabrieken van leverancier Foxconn werden na het Chinese nieuwjaar veel trager opgestart dan voorzien, door de beperkingen die de Chinese overheid had opgelegd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dijken.

De Apple-winkels zijn momenteel overal gesloten om dezelfde reden. Klanten kunnen enkel nog in de onlinewinkel terecht. In China zijn de winkels wel weer open. 

Lees ook:

Coronavirus kan wereld 912 miljard euro kosten: ook wie niet op de beurs zit, zal gevolgen voelen (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer