Apple vervangt de batterij van de iPhone met korting, ook als uit een diagnostische test blijkt dat het ding nog goed presteert. Hier belt een vrouw met de iPhone 6.
REUTERS Apple vervangt de batterij van de iPhone met korting, ook als uit een diagnostische test blijkt dat het ding nog goed presteert. Hier belt een vrouw met de iPhone 6.

Apple vervangt ook goede batterijen iPhone 6 en 7 met korting

Apple vervangt de batterij van de iPhone met korting, ook als uit een diagnostische test blijkt dat het ding nog goed presteert. Medewerkers van alle Apple Stores hebben daar gisteren een interne memo over ontvangen. Dat werd tegenover website MacRumors bevestigd.

Vorige week liet Apple weten dat eigenaars die een ouder iPhone-model hebben, met korting hun batterij konden vervangen. Dat gebeurde nadat bekend was geworden dat Apple toegaf dat het de snelheid van oudere telefoons in sommige gevallen terugschroeft. Het bedrijf zegt dat het dat doet om te voorkomen dat de  iPhones plots uitvallen bij een piekbelasting.

Vanaf deze maand gaan de prijzen voor de nieuwe batterijen in. De korting bedraagt normaal gezien goed 50 euro: zo wordt 25 euro aangerekend in plaats van de gebruikelijke 75. Het was echter nog koffiedik kijken wanneer een iPhone-eigenaar recht zou hebben op die korting. De memo die naar de Apple Stores werd uitgestuurd, brengt duidelijkheid. Zo speelt de uitslag van de zogenoemde Genius Bar-test, een test die bij een technisch klantenservicepunt in een Apple Store wordt uitgevoerd, geen rol. Alle batterijen van de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 en iPhone 7 Plus komen dus in aanmerking.

De excuses en tegemoetkoming van Apple overtuigen overigens niet iedereen. Het bedrijf is zowel in Frankrijk als in de Verenigde Staten door diverse consumentengroepen en individuen aangeklaagd wegens het vertragen van de iPhones. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • arnaud di monaco

    Mijn samsunggeke's batterij had z'n beste tijd gehad. Vlug een nieuw gekocht online bij bol, 15€..eventjes deksel van m'n toestel geklikt, accu ingestopt, terug toegeklikt, en we kunnen weer paar jaar verder... Maar jongens toch! Al dat geld naar één yup-bedrijf gooien, die lachen zich te pletter als ze de meute zien drummen voor hun winkel! Dit is niet meer Apple! maar Banana's

  • Alfons Thijs

    Zo maken ze weer eens miljoenen want slimme iPhone-eigenaars zullen dit zien als een gouden kans en spenderen nog eens 25euro.

Lees meer