Shutterstock

Bitcoin urenlang boven 11.000 dollar

Cryptomunt bitcoin heeft zijn opmerkelijke opmars dit weekend doorgezet. Gisterenavond stond de digitale munteenheid zelfs enkele uren boven de 11.000 euro. 

Inmiddels is de munt rond de 10.800 dollar per stuk waard, meldt Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt.

De bitcoin is al enkele maanden aan het stijgen. Sinds begin mei ging de koers van 6.000 dollar naar ruim 10.000 dollar. Vanwege die relatief snelle stijging wordt gewaarschuwd voor een bubbel, net als eind 2017 toen de bitcoin op ruim 19.000 dollar piekte.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Carlos Matos

    stabiliteit komt er maar eenmaal iets groot genoeg is, kijk naar aandelen van start-ups tov de grote spelers (bel20). de euro is ook niet zo stabiel als je denkt. maar goed, 1Euro=1Euro net zoals 1 BTC = 1 BTC... hoe meer landen en mensen er meedoen hoe stabieler het zal worden, niets voor niets in het leven, of verwacht je dat een ander de munt stabiel moet maken voor u? slechts 250 miljard waard, logisch dat het nu nog 50% crashed nadat het 300% stijgt, stabiliteit komt met de jaren

  • Martin Meuris

    Een munt moet stabiel zijn, dit is geen munt maar aandelen die zeer afhankelijk zijn van kopen of verkopen. Natuurlijk gaan er mensen rijk worden, anderen zullen nadien zeer ongelukkig gaan zijn omdat ze al hun spaargeld kwijt zijn!

Lees meer