iStock

Deze Android-apps kan je best zo snel mogelijk verwijderen van je telefoon

Uit onderzoek van de Amerikaanse website Buzzfeed blijkt dat de Chinese appontwikkelaars Kika Tech apps en Cheetah Mobile via applicaties gegevens van Android-gebruikers verzamelden voor frauduleuze praktijken. Android-gebruikers kunnen de applicaties van de Chinese bedrijven best zo snel mogelijk van hun telefoon verwijderen. 

Volgens Buzzfeed maakte het Chinese bedrijf misbruik van gebruikers voor onder meer het monitoren van de app-downloads. Adverteerders betalen voor de installatie van apps. Via een methode genaamd SDK spoofing wekten Cheetah Mobile en Kika Tech Apps de indruk dat gebruikers een nieuwe app downloadden, terwijl dat niet het geval was. Op die manier konden de Chinese bedrijven onterecht miljoenen dollars claimen.

Het gaat om de apps Clean Master, CM File Manager, CM Launcher 3D, Security Master, Battery Doctor, CM Locker en Cheetah Keyboard. Deze apps werden inmiddels miljoenen keren gedownload. Google besliste intussen om de app CM File Manager, Battery Doctor en CM Launcher 3D uit de Play Store te verwijderen.

Google onderzoekt de zaak momenteel verder. De Chinese bedrijven blijven ontkennen dat ze schuldig zijn aan klikfraude. 

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Fargi Feron

    Je kan best je android telefoon verwijderen en een iPhone kopen

  • Jari Van Boven

    CM staat niet voor cyanogenapps in dit artikel maar voor Cheetah Mobile.

Lees meer