2
EPA

Donald Trump aan Apple-baas Tim Cook: breng de knop op iPhones terug!

Donald Trump heeft Apple-baas Tim Cook publiekelijk gevraagd om weer over te gaan op fysieke knoppen. Sinds dit jaar heeft geen enkel iPhone-model de bekende home-knop meer en de Amerikaanse president is daar bepaald niet blij mee. “Aan Tim: de knop was veel beter dan de swipe’’, klaagt hij op Twitter. 

Het is opvallend dat de 'machtigste man op aarde’ zijn beklag doet over een product van ‘goede vriend’ Tim Cook (die hij in het verleden ‘Tim Apple’ noemde). Vermoedelijk heeft Trump onlangs een upgrade gekregen qua telefoon-apparatuur en moest hij zijn frustratie even ventileren. 

Bij de nieuwe iPhones (vanaf de iPhone X) ontgrendelen gebruikers de telefoon door het scherm van onderen naar boven te vegen. Op dat moment wordt Face ID geactiveerd om de gebruiker toegang te geven. Voorheen ging dat met een vingerafdrukscanner in de fysieke knop van de telefoon. 

Vanzelfsprekend gaat de Twitterende medemens los op de klacht van de president. Zo vergelijken meerdere twitteraars de knop op de iPhone met de mythische ‘grote rode knop’, waarmee de president nucleaire aanvallen kan uitvoeren.

Het is de vraag of de Apple-topman gehoor gaat geven aan het beklag. Sowieso is Donald Trump niet de meest tech-vriendelijke man op aarde. Volgens geruchten wisselde hij in 2017 voor het eerst in jaren van telefoon. Hij gebruikte namelijk een Samsung Galaxy S3 uit 2012, een telefoon die al jaren geen veiligheidsupdates meer kreeg. 

2 De iPhone X.
Tweakers De iPhone X.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • MICHELINE GEVERS

    "Swipe" is te ingewikkeld voor het "stabiel genie"

  • Koenraad Breems

    Home-button vond ik ook gemakkelijker of scherm moet vingerafdruk ook kunnen registeren dus niet enkel code of face-is

Lees meer