Google legde 2,1 miljard dollar op tafel voor Fitbit en krijgt daardoor toegang tot zeer gevoelige informatie.
ANP XTRA Google legde 2,1 miljard dollar op tafel voor Fitbit en krijgt daardoor toegang tot zeer gevoelige informatie.

Europa bezorgd over gevoelige informatie bij overname Fitbit door Google

De Europese Commissie gaat overnames die gedreven worden door de wens om gebruikersgegevens in handen te krijgen, zeer goed bekijken. Dat heeft Margrethe Vestager, de Europese commissaris voor Mededinging, gezegd naar aanleiding van de geplande overname van de maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit door techreus Google.

Als die overname doorgaat, krijgt Google de beschikking over alle gegevens die Fitbit-gebruikers in de loop der jaren hebben verzameld. De trackers houden niet alleen data van hardlooprondjes bij, maar ook gezondheidsgegevens als hartslag en dergelijke. Daardoor kan zeer gevoelige informatie uit die gegevens worden gehaald.

Vestager wilde niet concreet op de overname van Fitbit ingaan. De Europese competitiewaakhond pakte Google onder leiding van Vestager al eerder aan. Het Amerikaanse bedrijf kreeg drie boetes opgelegd voor marktverstorend gedrag bij het mobiele besturingssysteem Android, resultaten van Google Shopping en advertentiedienst AdSense.

BEKIJK OOK: Ellen (25) loopt zware brandwonde op door Fitbit

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jef Uit Gent

    Europa bezorgd over Google. Google daarentegen, ferm gerust in Europa!

  • Roel Mick

    En Apple dan? Waarom wordt dat niet vermeld? Apple spaart ook alle informatie van die smart-watch. Aaple weet alles van haar gebruikers.

Lees meer