Google legde 2,1 miljard dollar op tafel voor Fitbit en krijgt daardoor toegang tot zeer gevoelige informatie.
ANP XTRA Google legde 2,1 miljard dollar op tafel voor Fitbit en krijgt daardoor toegang tot zeer gevoelige informatie.

Europa bezorgd over gevoelige informatie bij overname Fitbit door Google

De Europese Commissie gaat overnames die gedreven worden door de wens om gebruikersgegevens in handen te krijgen, zeer goed bekijken. Dat heeft Margrethe Vestager, de Europese commissaris voor Mededinging, gezegd naar aanleiding van de geplande overname van de maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit door techreus Google.

Als die overname doorgaat, krijgt Google de beschikking over alle gegevens die Fitbit-gebruikers in de loop der jaren hebben verzameld. De trackers houden niet alleen data van hardlooprondjes bij, maar ook gezondheidsgegevens als hartslag en dergelijke. Daardoor kan zeer gevoelige informatie uit die gegevens worden gehaald.

Vestager wilde niet concreet op de overname van Fitbit ingaan. De Europese competitiewaakhond pakte Google onder leiding van Vestager al eerder aan. Het Amerikaanse bedrijf kreeg drie boetes opgelegd voor marktverstorend gedrag bij het mobiele besturingssysteem Android, resultaten van Google Shopping en advertentiedienst AdSense.

BEKIJK OOK: Ellen (25) loopt zware brandwonde op door Fitbit

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roel Mick

    En Apple dan? Waarom wordt dat niet vermeld? Apple spaart ook alle informatie van die smart-watch. Aaple weet alles van haar gebruikers.

  • paul lemmens

    ik gebruik Fitbit verschillende modellen reeds meer dan 10 jaar en nooit een probleem gehad

Lees meer