'Grand Theft Auto V' verschijnt in lente 2013

'Grand Theft Auto V' ligt in de lente van 2013 in de winkels, meldt producent Rockstar. Het spel is aangekondigd voor de Xbox 360 en PlayStation 3, maar zal waarschijnlijk later ook uitkomen voor de pc. De spelontwikkelaar laat verder niets los over de vijfde GTA-game, meldt Tweakers.net.

Een meer exacte datum dan het lenteseizoen geeft Rockstar niet. Het is aannemelijk dat het spel verschijnt voor het einde van maart 2013, wanneer het boekjaar van moederbedrijf Take-Two Interactive afloopt. Take-Two verwacht dit boekjaar namelijk een omzet te draaien van 1,7 tot 1,8 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de afgelopen twee jaren, waar titels als 'Red Dead Redemption' en 'L.A. Noire' de omzet stuwden.

Hoewel de ontwikkelaar een pc-versie niet heeft genoemd, is het waarschijnlijk dat deze later zal worden aangekondigd en later zal uitkomen, zoals bij de vorige 'GTA'-games. De vijfde 'Grand Theft Auto' speelt zich af in Los Santos, een fictieve versie van Los Angeles, dat ook het decor was van het in 2004 verschenen 'Grand Theft Auto: San Andreas'.

UNKNOWN

Lees meer