Illustratiefoto.
Pexels Illustratiefoto.

Binnenkort kan je met een PlayStation- of Xbox-controller gamen op je iPhone

Apple maakt het mogelijk om controllers voor de PlayStation 4 en de Xbox One te gebruiken op eigen toestellen, zoals iPhone, iPads en Apple TV. De ondersteuning komt net op tijd voor de lancering van Apple Arcade, de langverwachte abonnementsdienst voor mobiele games. 

CEO Tim Cook maakte de komst van ondersteuning van de twee gamecontrollers bekend op ontwikkelaarsconferentie WWDC in Californië. De controllers zullen voortaan compatibel zijn met Apples besturingssystemen iOS (iPhone), het nieuwe iPadOS (iPad) en tvOS (Apple TV). 

De DualShock 4, de controller voor de PlayStation 4, kan je vanaf de herfst gebruiken met Apple-toestellen, laat fabrikant Sony weten. Voor de 
Xbox-controller houdt Microsoft het op “later dit jaar”. Concreet gaat het om de Xbox One-controller met bluetooth die sinds de komst van de Xbox One S beschikbaar is. Het is nog onbekend of alle onderdelen van de controllers worden ondersteund, zoals de aansluiting voor een hoofdtelefoon.

Apple Arcade

De ondersteuning van beide gamecontrollers zal deels samenhangen met de komst van Apple Arcade, een abonnementsdienst voor mobiele games. Deze dienst komt in het najaar uit en maakt het mogelijk om meer dan honderd games, die op geen enkel ander platform beschikbaar zijn, te spelen op iPhone, iPad, Mac en de Apple TV.

De ondersteuning voor de controllers brengt enkele voordelen mee. Zo moeten Apple TV-eigenaars geen extra bluetooth-controller aanschaffen of aan de slag gaan met de meegeleverde aanraakgevoelige afstandsbediening. Ook zou je met je controller pakweg Fortnite kunnen spelen vanop je iPhone, wat iets handiger is dan de knoppen op het scherm. 

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eric De landtsheer

    een logo van apple erop en de zotten betalen prijs maal 4

  • Cletus Clint

    iOS is gesloten boel. Op zich is er niks complex aan het laten werken van zo'n controller. Als je tenminste wat openheid laat.

Lees meer