Bowser.
RV Bowser.

Bowser wordt nieuwe baas van Nintendo tot groot jolijt van fans

De Amerikaanse tak van Nintendo krijgt een nieuwe baas met een opvallende naam: Bowser. Niet het vuurspuwende, schildpadachtige monster dat al meer dan dertig jaar lang voorkomt in alle Super Mario-games, maar Doug Bowser. Hij was al marketingchef bij Nintendo of America.

De 53-jarige Bowser volgt de huidige topman Reggie Fils-Aimé op. “Met een naam als Bowser, wie kan beter de sleutels van Nintendo in handen hebben?”, vroeg Fils-Aimé zich af in de bekendmaking van de switch. Fils-Aimé gaat met pensioen. “Dit is niet game-over voor mij, maar ik ga naar het volgende level voor meer tijd met mijn vrouw, familie en vrienden.”

Dat de man zijn naam deelt met de slechterik uit het Super Mario-universum, is meeste Nintendo-fans niet ontgaan. Al in 2015, toen Bowser werd aangesteld als vicepresident sales, maakte het internet zich vrolijk over de toevalstreffer. Dat doen ze nu met plezier nog eens over. Veel internetgebruikers feliciteerden president Bowser dan ook met een kwinkslag.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer