AFP

Canadees advocatenkantoor wil Fortnite voor de rechter wegens “verslavend”

Een advocatenkantoor uit Québec sleept Epic Games, de videospellenproducent achter het populaire ‘Fortnite Battle Royale’, voor de rechter, omdat het bedrijf dat spel specifiek ontwikkeld zou hebben om voor verslaving te zorgen bij de spelers. Dat heeft het kantoor vandaag gemeld.

"Het gaat om een spel dat ontwikkeld werd door teams van gespecialiseerde psychologen om het verslavend te maken en we verwijten het bedrijf om niet alle risico's en gevaren van het product bekendgemaakt te hebben", aldus advocaat Jean-Philippe Caron.

"De ontwikkelaars van het spel hebben dezelfde tactieken gebruikt als de ontwikkelaars van gokspelen, om zich te vergewissen van de afhankelijkheid van de gebruikers", klinkt het. Volgens de advocaat zou de videospelstudio bij een veroordeling boetes riskeren van "tientallen tot honderden miljoenen dollar".

Het videospel is goed voor 250 miljoen spelers.

Bekijk ook: Belg 45e op WK Fortnite, kampioen wint 2,7 miljoen euro

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gunter Verleyen

    Das ook de ontwikkelaars hun bedoeling! kassa kassa!

  • Maarten Debacker

    Terecht. De gameindustrie misbruikt decennia neurologisch onderzoek om de zwakke plekken in het menselijk brein te bewerken (intermittent reinforcement). Ze zijn geen haar beter dan casino-uitbaters en wedkantoren. De tijd dat videogames onschuldig vermaak waren, ligt al meer dan 15 jaar achter ons. Gamers die van geen ophouden weten zijn slachtoffer van deze perverte industrie.

Lees meer