Een virtuele Alex Morgan.
ea Een virtuele Alex Morgan.

Eindelijk: FIFA 16 komt met vrouwenteams

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de FIFA-franchise krijgt de volgende versie van het voetbalspel vrouwelijke teams.

Uitgever Electronic Arts heeft een trailer vrijgegeven waarin de grote vernieuwing van FIFA 16 uit de doeken wordt gedaan. Uit die trailer blijkt dat spelers aan de slag kunnen met de vrouwelijke nationale teams van twaalf landen: Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Zweden, Engeland, Brazilië, Canada, Australië, Spanje, China, Italië en Mexico.

De vrouwen van het Belgische nationale elftal, de Red Flames, ontbreken. Zij zijn ook niet gekwalificeerd voor het WK, dat op 6 juni in Canada van start gaat. De vrouwenteams in FIFA 16 zullen alleen tegen andere vrouwenteams kunnen spelen, dus niet tegen een van de vele mannenteams in het spel.

De introductie van vrouwenteams in de FIFA-spelfranchise was meer dan nodig. In FIFA 15 waren er dertig mannentoernooien, met telkens meer dan tien mannelijke teams en ongeveer vijftig internationale mannenteams.

EA Sports heeft de vrouwen in FIFA 16 voorzien van hun eigen animaties en gelijkenissen. De studio heeft onder meer Chistine Sinclair (Canada), Alex Morgan (VS) en Stephanie Houghton (Engeland) in de studio gehad om die animaties op te nemen met motion capturing. Ook zullen alle speelsters van de twaalf aanwezige nationale teams herkenbaar zijn dankzij de scans van hun hoofd die EA heeft gemaakt.

Over de verdere inhoud van FIFA 16 heeft Electronic Arts nog niets bekendgemaakt. Het spel komt in september uit.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer