Het zwarte gat in Fortnite
Fortnite BR Het zwarte gat in Fortnite

Fortnite is niet meer te spelen na mysterieuze gebeurtenis

Paniek bij de spelers van Fortnite: het populairste spel op aarde kan na een vreemd voorval dat zich in het spel zelf afspeelde, niet meer gespeeld worden. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De livestream van het spel toont niets anders dan een zwart gat met achtergrondgeluiden. Dat zwarte gat verscheen zondag ineens bij het einde van seizoen 10. Het lijkt een stunt te zijn die een nieuw hoofdstuk in het spel aankondigt. 

Spelers zagen hoe enkele raketten explodeerden en daarbij een meteoor in de spelwereld opslokten. Vervolgens verscheen de meteoor uit een scheur in de hemel en na de explosie die hierop volgde werd alles in het spel opgeslokt door een zwart gat.

Vanzelfsprekend schokte dit zowat 250 miljoen spelers, die massaal naar livestreamsite Twitch trokken. Zo’n anderhalf miljoen kijkers zorgden ervoor dat de site eveneens crashte, voor eventjes dan toch. Ook de Twitter-pagina van ontwikkelaar Epic Games staat op zwart. 

Echte paniek lijkt echter onnodig. Epic Games heeft niets gemeld over de verdere voortgang, maar hintte afgelopen weken wel op ‘het einde’. Ook verschenen in het weekend aanwijzingen voor een ‘Chapter 2' voor het populaire spel, met mogelijk een nieuwe speelbare map in Fortnite. De populariteit van Fortnite is zo immens groot dat de ontwikkelaar Epic Games wel gek zou zijn om de stekker eruit te trekken. Vermoedelijk weten we vanavond meer.

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel van Velzeke

    wij zijn ondertussen fortnite terug aan het spelen .

  • Arthur Westerman

    Final Fantasy XIV deed het al eerder, maar dan met een giga draak die uit een kunstmatige maan explodeert, met gigantische schade aan het continent als gevolg. 5 jaar later mogen de spelers opnieuw verder. Fortnite zal iets vergelijkbaar hebben, met een map die totaal verandert is, maar toch ook bekende elementen behoudt.

Lees meer