AFP

Fortnite telt inmiddels 250 miljoen spelers

250 miljoen mensen spelen intussen ‘Fortnite,’ en 35 procent van de gamers zou  vrouw zijn. Dat meldt Epic Games. Volgens de ontwikkelaar heeft het succes van concurrent ‘Apex Legends’ vooralsnog geen effect op de populariteit van Fortnite

Op een gemiddeld moment spelen 10,8 miljoen mensen de game tegelijk, zei directeur Tim Sweeney in zijn keynote op de Game Developer Conference. Sweeney claimde ook cijfers te hebben gezien waaruit blijkt dat 35 procent van de spelers vrouw is. Dat zou hoger zijn dan bij andere shooters. De cijfers van Sweeney zijn niet gelijk aan die van eerdere publicaties, die het percentage vrouwelijke spelers schatten op tussen de 16 en 25 procent.

Apex Legends lijkt de groei van Fortnite niet in de weg te staan. “Sinds Apex Legends uitkwam, hebben we de hoeveelheid aan totale Apex Legends-spelers erbij gekregen in Fortnite’’, aldus Sweeney tegen Venturebeat. Volgens hem zorgde de release van FIFA vorig jaar wel voor een kleine terugval in speeltijd.

Fortnite kwam ongeveer twee jaar geleden uit, als tweede bekende Battle Royale-game na PUBG. Epic Games heeft vandaag ook een dienst online gezet, waarmee andere spelontwikkelaars gebruik kunnen maken van de online diensten die Epic heeft ontwikkeld. Deze diensten ondersteunen onder meer massaal matchen van spelers, voicechat, cloudopslag en het bijhouden van data over een game.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • David Vlaeminck

    Ja Kelly, de Chinezen zullen echt het privéleven van alle 250 miljoen spelers grondig analyseren en vooral het uwe als eerste omdat je zo belangrijk bent... Doe vlug een zelfgemaakt aluminiumfolie hoedje aan om u te beschermen tegen de kwaadaardige Chinezen!

  • Kelly Verlinden

    Het feit dat een Chinees bedrijf alle data van gebruikers verzamelt zullen maar achterwege laten zeker.

Lees meer