Stadia Founder's Edition limited edition controller night blue
Google Stadia Founder's Edition limited edition controller night blue

Google lanceert streamingplatform Stadia voor videogames op 19 november

Google stelt zijn streamingplatform voor videospelletjes Stadia vanaf 19 november beschikbaar. Dat heeft de internetreus vandaag bekendgemaakt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Met Stadia wil Google proberen om de hegemonie van de spelconsoles, zoals PlayStation van Sony en Xbox van Microsoft, te doorbreken. Via het platform zullen volwaardige computergames in hoge kwaliteit te spelen zijn vanaf een computer, televisie, tablet of smartphone. De spelletjes moeten daarbij niet gedownload worden en ze zullen draaien op de servers van Google, zodat de speler geen krachtige computer of spelconsole nodig heeft.

Stadia is vanaf 19 november beschikbaar in veertien landen, waaronder België. Wie nu al Stadia aanschaft, de zogeheten ‘Premiere Edition’, betaalt 129 euro en krijgt daarvoor een speciale controller en een Chromecast Ultra om de spelletjes naar de tv te streamen. 

Baldur’s Gate 3

Ook zit daarin al een abonnement van drie maanden op ‘Stadia Pro’, dat daarna 9,99 euro per maand kost. Sommige games zitten niet in het abonnement en moeten apart worden aangekocht. Volgend jaar komt ook een basisversie op de markt, waaraan geen maandelijkse kosten zijn verbonden, maar waarbij de spelletjes wel in een lagere kwaliteit worden gestreamd.

Een van de eerste spelletjes die op Stadia zullen verschijnen, is ‘Baldur's Gate 3' van de Belgische gameontwikkelaar Larian Studios.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joris Vanderaert

    10 jaar geleden kon je hetzelfde soort reacties lezen als het over muziek streamen ging. Kijk vandaag eens! Toch raar dat mensen over de toekomst blijven denken vanuit de beperkingen van het heden.

  • sjaak vanslembrouck

    De meeste mensen hun internet is gewoon niet goed genoeg om de laatste nieuwe spellen te streamen zonder enige lag of artifacting, vooral als je dan nog eens wil voice chatten met maten via Discord ? zelf een stream opzetten ? en mss wat muziek via youtube of spotify ? Laat maar zitten.

Lees meer