2
RV

Google verstopt spelletje ter ere van Wimbledon in zoekresultaten: zo vind je het

Google zet Wimbledon in de bloemetjes met een bijzondere ‘easter egg’. Om het einde van het tennistoernooi te vieren, krijg je sinds kort een spelletje voorgeschoteld in je browser – als je maar weet waar je moet klikken.

Google verwerkt wel meer grappige (maar compleet nutteloze) kunstjes in zijn producten. Zoek maar eens naar “do a barrel roll” of “askew” om de zoekmachine een paar vreemde dingen te zien doen. Sinds deze week voegt Google nog een extraatje toe aan de lijst, speciaal voor Wimbledon-fans.

Je kan namelijk zelf een virtueel tennisraket bovenhalen om een balletje te slaan onder het zoekvenster. Het spelletje komt tevoorschijn als je eerst naar “#Wimbledon” googlet en daarna op het tennisballetje klikt in de paarse tabel. Die tennisbal staat uiterst rechts in de rij, naast “Mixed Doubles”.

Als je op de tennisbal hebt geklikt, verschijnt er meteen een nieuw venstertje. Klik op de gele knop om te beginnen spelen. Het spel werkt eigenlijk net zoals Pong: met de pijltjes kan je naar links of rechts bewegen om het balletje te raken. Ingewikkeld is het niet, maar je bent er wel een paar minuten zoet mee.

Je hebt overigens nog tot zondag de tijd om je high score op te krikken: dan komt Wimbledon officieel ten einde. Wellicht is ook het spelletje dan niet meer te vinden.

2 Klik op het tennisballetje in de tabel om het spelletje op te roepen.
RV Klik op het tennisballetje in de tabel om het spelletje op te roepen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Evy Pot

    Ik zie geen paarse tabel?

  • Rita Van Driessche

    werkt niet bij mij...

Lees meer