6
rv

Exclusief voor abonnees

Groeten uit de jaren 80: vijf retroconsoles getest

Vijftien jaar geleden doken ze voor het eerst op: moderne edities van klassieke consoles, in een kleinere plastic replica met daarop tientallen games van weleer. We waren de dingen al vergeten, tot Nintendo anderhalf jaar geleden zélf kwam met zo'n miniversie van zijn NES-console. De Super NES Mini volgde en intussen zijn er ook een miniversie van de Commodore 64 en soortgelijke producten van Atari en Sega. En ineens zijn retroconsoles weer hip. Maar welke weet uw nostalgische ziel te raken?

Atari Flashback Gold 8: "Weinig authentiek"

6
rv

Met zijn Atari 2600 was de ooit iconische videogamefabrikant een beetje de PlayStation van de vroege jaren 80. Het Californische Atgames brengt nu het plezier van die allervroegste games opnieuw naar een moderne huiskamer met de Atari Flashback Gold 8.

Looks: Heel authentiek ziet het er niet uit: in plaats van de heerlijk ouderwetse schakelaars op de originele console staan er nu grote ronde knoppen. Het valse grenenhouten design werd behouden, maar het ziet er veel 'plastiekeriger' uit dan toen het origineel verscheen in 1978.

Presentatie: Vanzelfsprekend werkt de console nu op een moderne tv via een HDMI-kabel. U kiest uw games uit een menu, waarin u de winkelverpakking van iedere game te zien krijgt. Er zitten meteen twee joysticks bij, en die zijn - als een van de weinige consoles in dit overzicht - draadloos.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

Lees meer