Veel valsspelers zijn nu al verbannen van de game Valorant, terwijl deze zich nog maar in de testfaste bevindt.
Riot Games Veel valsspelers zijn nu al verbannen van de game Valorant, terwijl deze zich nog maar in de testfaste bevindt.

Maker ‘League of Legends’ verbant al in testfase nieuwste game bijna 9.000 valsspelers

Op 7 april lanceerde Riot Games, het bedrijf achter de immens populaire game ‘League of Legends’, de testfase van hun nieuwe spel ‘Valorant’. Een beperkt aantal spelers kreeg toegang tot het spel, maar inmiddels heeft de ontwikkelaar ook alweer bijna 9.000 valsspelers verbannen.

Via Twitter laat Riot Games-medewerker Philip Koskinas weten dat er afgelopen tijd bijna 9.000 valsspelers zijn verbannen van Valorant. Koskinas werkt aan het programma dat valsspelers tegen moet gaan, genaamd Riot Vanguard. Het precieze aantal verbannen gebruikers is volgens hem 8.873.

Door muren kijken

Een veel voorkomende vorm van vals spelen in Valorant is een zogeheten wallhack. Door een extern programma ziet de speler dan vijandelijke spelers door de muur heen, zodat hij zich beter kan voorbereiden op het gevecht. Een voorbeeld is te zien in onderstaande video.

Riot Games treft overigens direct maatregelen wanneer er een valsspeler wordt gedetecteerd door het systeem. Het spel waarin je zit wordt afgebroken en alle spelers worden teruggezet naar het menu.

Zomer 2020

De first-person shooter bij het nieuwe spel Valorant is een duidelijke mix tussen de al bestaande games CSGO en Overwatch, waarbij spelers de beschikking hebben over wapens en speciale krachten om het spel te beïnvloeden. Het spel is momenteel nog in een zogeheten closed beta, wat betekent dat het nog niet voor iedereen beschikbaar is. Door livestreams van het spel te bekijken op het platform Twitch kun je toegang krijgen tot Valorant.

Volgens de planning komt Valorant in de zomer officieel uit en is het dus voor iedereen speelbaar.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer