2 Pokémon Go was een echte hype.
ANP Pokémon Go was een echte hype.

Nieuwe baas Nintendo wil succes van 'Pokémon Go' doortrekken naar nieuwe smartphonegames

De nieuwe baas van Nintendo wil vooral focussen op smartphonegames en wil daar een 'miljardenbusiness' van maken. Dat zegt Shuntaro Furukawa (46), die in juni aan de slag gaat, in een interview met Nikkei.

Furukawa's doel is om 100 miljard yen per jaar te verdienen met mobiele games, omgerekend zo'n 758 miljoen euro. De afdeling waar smartphonegames onder vallen, behaalde over het afgelopen fiscale jaar een omzet van 39,3 miljard yen. Dat is maar vier procent van de totale omzet.

Pokémon

Furukawa zegt geïnspireerd te zijn door games als Pokémon Go, dat spelers deed rondwandelen om figuurtjes te gaan vangen in de echte wereld. "Pokémon Go, dat het verhaal en de gameplay voor de smartphone transformeerde, werd een enorme verwezenlijking", zei uittredende baas Tatsumi Kimishima (68) nog.

Games

Nintendo begon eind 2016 met het uitbrengen van smartphonegames. Tot nu toe verschenen Super Mario Run, Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp. Nintendo maakte die games samen met DeNa. Vorige week kondigde de Japanse uitgever een nieuwe smartphone-RPG aan met de naam Dragalia Lost.

Switch

Ook wil Furukawa de Nintendo Switch in meer regio's uitbrengen, met name in het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië. Nintendo leverde er al 17,8 miljoen van in zo'n vijftig markten, en de nieuwe baas ziet nog groeikansen.

(De tekst loopt verder onder de foto)

2
EPA
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer