Gamers spelen op de E3 2013 met een Nintendo 3DS. (Archieffoto)
AP Gamers spelen op de E3 2013 met een Nintendo 3DS. (Archieffoto)

Opvolger Nintendo 3DS wordt 'soort donut'

Nintendo heeft Sharp op het oog als producent voor het scherm van de nieuwe draagbare spelcomputer van het Japanse bedrijf. De opvolger van de 3DS moet in het voorjaar van 2016 in de winkel liggen en volgens insiders gaan opvallen door zijn bijzondere design.

De handheld zou eruit zien als een soort donut met een groot gat in het midden om de computer aan vast te kunnen houden, weet persbureau Kyodo.

Voor Nintendo begint de tijd te dringen om met een revolutionair apparaat op de proppen te komen. In de markt van consoles heeft het bedrijf de nodige moeite om op de been te blijven in het geweld van Sony's PlayStation 4 en de Xbox One van Microsoft.

De draagbare 3DS doet het nog wel aardig, maar de verkopen lopen terug. De toenmalige opvolger van de legendarische GameBoy begint aan de oude kant te raken. Bovendien voelt Nintendo de hete adem van smartphonemakers in de nek.

Mobiele platforms als Android en iOS blijken prima in staat om geavanceerde spellen te draaien en voor veel mobiele gamers is de aanschaf van een aparte handheld overbodig geworden.

Lees meer