shutterstock

PlayStation 5 zal savegames kunnen delen met PS4

Sony’s PlayStation-CEO Jim Ryan zegt in een interview met CNET dat het op de PlayStation 5 mogelijk wordt om savegames te delen met de PS4. Verder verklapt hij dat de PS5 ondersteuning biedt voor 4k-resoluties en 120Hz.

Ryan spreekt in het interview met CNET over ‘cross-generational play’ (‘generatie-overschrijdend spelen’) waarmee spelers de mogelijkheid krijgen om te wisselen tussen de PlayStation 4 en diens opvolger. Zo zou het volgens CNET mogelijk moeten worden om een spel te spelen op je PlayStation 4, daarna even verder te spelen op de nieuwe console en dan weer terug te wisselen, mocht je dat willen.

Het komt erop neer dat het voor de servers van Sony niet uitmaakt op welk apparaat er gespeeld wordt. Dat betekent dat vriendenlijsten ook gedeeld worden tussen beide consoles. Eerder werd ook al bekend dat de PlayStation 5 ‘backwards compatibility’ ondersteunt: de nieuwe console zal eveneens PS4-games kunnen draaien

Beeldkwaliteit

De topman van Sony ging ook in op enkele specificaties van de nieuwe console. Zo wordt het mogelijk om games in 4k-resolutie te draaien met 120Hz. Let wel, niet alle games zullen standaard op 4k en met 120fps draaien, al was het maar omdat niet alle tv’s een verversingssnelheid van 120 beelden per seconde halen. 


Daarnaast liet Ryan ook nog wat details los over de opslag van de PlayStation 5. Hij bevestigt dat de nieuwe console zal beschikken over een speciaal voor de PS5 gemaakte SSD, en dat die SSD ook standaard in de basisuitvoering van de console zit. Het opslagapparaat zou de nieuwe console veel sneller maken dan zijn voorganger, zoals eerder werd gedemonstreerd in een video

Het is nog minstens wachten tot 2020 voor de PlayStation 5 op de markt komt. Die naam is overigens nog niet bevestigd: Sony heeft het tot nu toe altijd over haar “next-gen console”. 

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Yvan Lissens

    Wat die 8k betreft: je kan moeilijk verwachten dat je een superkrachtige spelconsole zal krijgen voor de voorspelde prijs van 500 euro. Voor een "simpele" 8k-tv betaal je zo'n 5000 euro. Verwachten dat een spelconsole, die 10 maal minder kost, 8k zal aankunnen, is een beetje naïef.

  • Yvan Lissens

    Een ssd speciaal gemaakt voor de PS5? Dat wil dus zeggen dat je enkel een ssd van Sony gaat kunnen gebruiken, welke uiteraard flink duurder zal zijn dan een standaard ssd. Zo'n beetje hetzelfde verhaal als met de geheugenkaartjes op de PS-Vita. Met een aantal 4k-games zal de ssd snel vol zijn.

Lees meer