3 Griffin Spikoski achter zijn pc.
Screenshot Youtube Griffin Spikoski achter zijn pc.

Tiener (14) verdient 15.000 euro per maand door Fortnite te spelen

Hij is amper 14 jaar oud, maar verdient geld met hopen. Door Fortnite te spelen. “Gemiddeld acht uur per dag, en in het weekend soms wel 18 uur. Ik zie het als werk.” Naar school gaat hij dan ook niet. Maak kennis met Griffin Spikoski.

De tiener uit New York is ontzettend populair op Youtube en Twitch. Onder de naam ‘Sceptic’ postte Griffin er amper 9 maanden geleden zijn eerste filmpje. Hij speelt Fortnite en geeft live commentaar bij de game. Zijn Youtube-kanaal heeft intussen bijna 1,2 miljoen volgers. Hij haalde meer dan 70 miljoen views.

“Het is eigenlijk een bedeesde jongen”, zegt zijn vader Chris. “Hij hield er nooit van om in de belangstelling te staan. Maar toen hij live commentaar begon te geven bij Fortnite, kwam plots een heel andere persoonlijkheid naar boven.” Zijn video’s bleken meteen waanzinnig populair.

3 Papa Chris: “Plots een hele andere persoonlijkheid van Griffin naar boven.”
Screenshot Youtube Papa Chris: “Plots een hele andere persoonlijkheid van Griffin naar boven.”

Financieel adviseur

“Rond juni kregen we de eerste 100 dollar van Twitch”, vervolgt Chris. “We waren stomverbaasd. Oh hemel, hij heeft daadwerkelijk wat geld verdiend”, lachten we. Vanaf toen ging het snel. “Twee maanden later hadden we al een boekhouder en financieel adviseur nodig.”

Op minder dan een jaar verdiende Griffin omgerekend 175.000 euro. “Je moet heel toegewijd zijn”, zegt de 14-jarige zelf. Hij besteedt zowat al zijn tijd aan Fortnite. “Minstens acht uur per dag. In het weekend soms wel 18 uur. Het is een beetje als topsport.” 

3 Mama Kathleen: Ik besefte eigenlijk nooit dat hij zo goed was in het spel.”
Screenshot Youtube Mama Kathleen: Ik besefte eigenlijk nooit dat hij zo goed was in het spel.”

Huiswerk

Naar school gaat hij niet. De gamer volgt zijn lessen online. “Toen hij online plots zo populair werd, waren we bezorgd over hoe dat op school zou lopen. Daarom kozen we voor thuisonderwijs.” Zijn vader benadrukt wel dat huiswerk altijd voor gaat. 

Griffin, die nog een zusje van 10 jaar heeft, is al sinds zijn 3 jaar verslingerd aan games. “Hij doet nu waar hij altijd van gedroomd heeft”, zegt mama Kathleen Connolly. “Ik besefte eigenlijk nooit dat hij zo goed was in het spel. Hij vertelde het me zelf wel. En toen bevestigde plots de hele wereld het.”

De eerste video die hij op Youtube postte, vorig jaar in juni, werd al meer dan 7,5 miljoen keer bekeken:

Bekijk ook:

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Maria Arens

    Ik wou dat mijn tiener ook zo veel geld verdiende ipv haar broek te verslijten op school....

  • Mathias Mahieu

    Weeral ene die profiteert van youtube. Die ga spoiled zijn tot en met. Die ga ne grote ego hebben en zen geld zal er rap door gedjakt zijn.

Lees meer