Mensen die Apple Pay gebruiken en betalen via hun Apple Watch, lopen het risico om digitaal beroofd te worden.
EPA Mensen die Apple Pay gebruiken en betalen via hun Apple Watch, lopen het risico om digitaal beroofd te worden.

Gebruikers Apple Pay te beroven via hun horloge

Mensen die Apple Pay gebruiken en betalen via hun Apple Watch, lopen het risico om digitaal beroofd te worden. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Consumentenbond.

Wie dat wil voorkomen, kan het beste de standaardinstelling 'ontgrendel via iPhone' uitzetten. Ook moeten mensen bij diefstal meteen hun bank bellen om betalen via de smartwatch te blokkeren. 

Voor de roof moet de Apple Watch eerst in verkeerde handen vallen. Het horloge wordt dan vergrendeld. De dief doet het horloge zelf om en blijft dicht bij de ex-eigenaar staan. Zodra die de gekoppelde iPhone opneemt, wordt het horloge ontgrendeld. Vanaf dat moment is de dief de baas over de Apple Watch. Hij of zij kan elke dag voor duizenden euro's winkelen, zonder pincode, op kosten van het slachtoffer.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer