Illustratiefoto.
ANP Illustratiefoto.

Google test maandelijks abonnement voor “honderden” apps en mobiele games

Google test een abonnementsdienst voor apps en games uit de Google Play Store. Voor 4,99 dollar (ongeveer 4,5 euro) zouden gebruikers elke maand toegang krijgen tot een selectie aan premium-apps, zo blijkt uit enkele gelekte schermafbeeldingen van het project. Mogelijk wil Google zo wedijveren met het gelijkaardige Apple Arcade dat later dit jaar uitkomt. 

De plannen voor de ‘Google Play Pass’ werden vorig jaar al ontdekt, maar pas nu wordt de abonnementsdienst ook in praktijk getest. Dat kwam Android Police op het spoor en werd bevestigd door een woordvoerder van Google. Met het abonnement zou het mogelijk worden om “honderden” betalende Android-apps en -games te gebruiken tegen een vaste maandelijkse kost. Google heeft het over een “gecureerde catalogus met puzzelgames, premium-muziekapps en alles daartussen”. Onder andere mobiele games zoals Stardew Valley (8,99 euro) en Marvel Pinball (1,09 euro) zouden tot het gamma behoren.

In het proefproject kost een Google Play Pass-dienst 4,99 dollar per maand, hoewel die prijs nog kan veranderen. Er zouden ook plannen zijn voor een gezinsformule voor meerdere accounts. Het is niet bekend of het abonnement binnenkort ook voor het grote publiek wordt uitgerold. 

Concurrentie voor Apple?

Apple kondigde in de lente een gelijkaardig abonnement aan, maar dan enkel voor mobiele games. Apple Arcade, zoals de dienst werd genoemd, biedt toegang tot honderden spellen die op iPhone, iPad, Mac en Apple TV kunnen worden gespeeld. Het is nog niet bekend wat een abonnement zal kosten, maar Apple Arcade wordt dit najaar al officieel gelanceerd.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bernd Vaes

    Blijf van Google en van Facebook af! Hoe dikwijls moet dat nog gezegd worden?

  • james vroman

    veel testgenot heb al een tijd geen google apps of aanverwanten niet meer ...mijn batterij gaat 2 x zolang mee...

Lees meer